2.3

Lux pakt haar kleinste penseel en dept het in de witte verf op haar palet. Ze werpt een blik op de foto die aan de zijkant van de ezel is geplakt en richt dan haar blik op de man zelf, terwijl de vlinders in haar buik nog drukker rondvliegen als hun ogen elkaar ontmoeten. Het zonlicht is misschien niet helemaal hetzelfde als de gouden middag die ze het vorige weekend hadden, maar Nolan ziet er niet minder stralend uit terwijl hij geduldig zit te wachten tot Lux het portret af heeft. Hij heeft dezelfde outfit aan als voorheen, zijn haar is hetzelfde gestyled, zelfs de schaduw is hetzelfde; het enige dat vandaag anders aanvoelt, is de energie tussen hen, de verwachting die voelbaar is vanaf het moment dat Nolan het appartement binnenstapte.

Lux weet niet meer hoe lang ze daar zit, starend naar Nolan, haar penseel in de lucht.

“Zie ik er goed uit, Lux?” plaagt Nolan, met opgetrokken wenkbrauwen.

“Altijd,” antwoordt Lux nonchalant.

Ze richt haar aandacht weer op het schilderij en voegt kleine witte vlekjes toe aan de pupillen van Nolan, in een poging het licht in zijn blauwe ogen perfect te vangen. Als ze weer opkijkt, ziet ze een klein kleurtje op Nolans wangen terwijl hij rustig ademhaalt en een klein beetje friemelt aan de onderkant van zijn t-shirt. Z e bijt een zelfvoldane grijns weg en voegt een klein stipje wit toe aan het midden van Nolans onderlip, voorzichtig mengend met het lichtroze, wat diepte en textuur toevoegt. Ze duwt zichzelf achteruit in haar bureaustoel zodat ze het schilderij van een afstand kan zien. Ze haalt diep adem en zucht tevreden terwijl ze haar handen over haar wangen wrijft.

Het is klaar.

“Is het-“

‘Wacht,’ onderbreekt Lux, terwijl ze zich terugdraait naar de ezel en een andere kwast pakt. Ze doopt het in de zwarte verf en zet haar initialen in de hoek. Ze kan de grote grijns die op haar gezicht verschijnt niet onderdrukken. “Nu. Nu is het klaar.”

“Kan ik het zien?” vraagt ​​Nolan.

‘J-ja,’ stamelt Lux terwijl ze staat en de bureaustoel opzij duwt. “Natuurlijk kan je dat.”

Lux is zo ontzettend nerveus dat ze zich een beetje duizelig voelt. Objectief gezien is het schilderij goed, dat weet ze. Maar terwijl Nolan naar haar toe loopt, kan Lux het niet helpen dat ze bang is dat Nolan het zal haten of denkt dat zij een vreselijke artiest is. Haar ziel staat daar op het doek, open en bloot te zien voor Nolan. Vanwege Nolan.

Lux doet een kleine stap naar achteren als Nolan voor de ezel komt staan, zodat hij wat ruimte heeft om het schilderij alleen in zich op te nemen. Met bonzend hart stopt ze haar handen in haar zakken om te voorkomen dat ze op haar nagels bijt terwijl Nolan haar werk bestudeert voor wat voelt als een eeuwigheid.

“Vind je het mooi?” vraagt ​​Lux aarzelend. “Ik noem het ‘Iets wat alleen wij weten’.”

Nolan draait zich om, zijn ogen wijd opengesperd.

‘Ik weet dat ik nog aan het leren ben,’ brabbelt Lux. “Maar voor waar ik sta, vind ik het mooi-“

Nolan sluit plotseling de ruimte tussen hen in en drukt zachtjes zijn vingers tegen Lux’ lippen om haar het zwijgen op te leggen. Lux huivert als Nolan zijn hand uitsteekt en een pluk haar achter haar oor stopt, met een glimlach op zijn gezicht.

‘Lux,’ ademt Nolan, zijn stem hapert van emotie terwijl zijn vingers de vorm van haar lippen volgen en dan langs de ronding van haar kaak bewegen. “Dat is… is dat hoe je me ziet?”

Lux knikt, haar hart dreigt uit haar borstkas te kloppen. Nolan krult zijn hand om haar nek, trekt haar een stukje omhoog en verzegelt ten slotte hun lippen in een kus. Het is als het breken van een dam of het ontsteken van een lucifer; Lux voelt zich wanhopig zodra hun lippen elkaar raken, kreunend tegen de mond van Nolan, verlangend naar meer en zo dicht mogelijk bij hem moeten komen als menselijk mogelijk kan zijn. Haar handen vliegen naar Nolans heupen terwijl ze hem vurig terug kust, alsof ze de verloren tijd probeert in te halen, alsof elke minuut die ze samen hebben doorgebracht sinds ze elkaar hebben ontmoet, verspild is, omdat ze dit niet hebben gedaan.

Nolan slaat zijn armen om haar nek. Hij jammert als Lux haar tong tegen zijn zachte lippen drukt, zacht maar stevig, om toegang te vragen.

Lux is al vanaf de eerste ontmoeting verslaafd aan Nolan; ze weet zeker dat ze nooit genoeg zal kunnen krijgen van hem.

Hun kussen worden snel aardig heftig en Nolan geeft net zoveel terug als hij krijgt. Nolan zijn vingers gaan door haar haar en hij trekt er zachtjes aan terwijl hij haar diep kust. Lux hapt naar adem en verbreekt de kus, vonken schieten langs haar ruggengraat omhoog terwijl Nolan zich tegen haar aandrukt. Nolan geeft hete kussen langs haar keel terwijl hij zich stevig aan haar vastklampt en zijn heupen naar voren wiegt.

“We zouden, ah, kut” hijgt Lux, terwijl ze Nolan in zijn middel knijpt en een kreun wegslikt terwijl Nolan in de gevoelige plek op de kruising van haar nek en schouder bijt. “Slaapkamer. Nu.”

‘Graag,’ raspt Nolan, terwijl hij over de huid likt terwijl zijn hand over Lux’ ribbenkast glijdt. Hij kijkt naar haar op, zijn ogen vol met lust. “Laat me maar zien waar je slaapt, Luxie,”

*

‘Laat me een washandje voor ons halen,’ zegt Nolan, zichzelf dwingend zich van haar af te trekken. “We zijn smerig.”

‘Maar ik wil knuffelen,’ pruilt Lux.

“Ik ben zo terug, dat beloof ik,” lacht Nolan, terwijl hij een kus op het puntje van haar neus geeft. “Dan kunnen we knuffelen zoveel je wilt.”

Nolan kruipt van haar af, grijpt het dekbed en wikkelt het om zijn middel, voor het geval Ralf vroegtijdig besluit naar huis te komen.

‘Hé, No,’ zegt Lux, terwijl Nolan in de deuropening blijft staan. “Mag ik je iets vragen?”

“Natuurlijk.”

“Vind je het schilderij mooi?” vraagt ze met een brutale grijns. “Je hebt nooit echt antwoord gegeven op mijn vraag, weet je.”

Nolan rolt met zijn ogen, duidelijk beledigd dat Lux het zelfs maar zou vragen.

Geplaatst op