De laatste maand van het jaar komt alweer in zicht. En wat is december een heerlijke maand om tot rust te komen met een goed boek! Hierbij mijn boekentips voor december 2021. Als sinterklaas- of kerstcadeau, of gewoon zomaar voor jezelf, een boek is altijd een goed idee!

Kies voor jezelf – Emma Reed Turrell (1 december 2021)

Stop met pleasen en verander je leven! Inspirerend, wijs en vergevingsgezind; een onmisbare gids voor het omgaan met een breed geleefd menselijk probleem.

Kies voor jezelf is een praktisch en inspirerend zelfhulpboek van de ervaren psychotherapeute Emma Reed Turrell. Het lef jezelf te zijn ontmoet De edele kunst van not giving a f*ck: Met warmte, humor en wijsheid presenteert Emma een alternatief voor het altijd maar pleasen van anderen.

Door middel van therapievragen wordt de lezer geconfronteerd met zichzelf: waarom wil ik iedereen eigenlijk pleasen? En hoe kan ik de energie die ik aan anderen geef op mezelf richten? Emma’s holistische en gezonde aanpak heeft een bevrijdend effect en leidt tot meer levensvreugde.

ISBN: 9789024597185

Pagina’s: 256

Je shopt ‘m hier

Lijkt me een goed boek om 2022 mee te starten! Minder pleasen en wat meer aan jezelf denken, klinkt goed.

Liefde in kleur – Bolu Babalola (1 december 2021)

Een hooggeboren Nigeriaanse godin voelt zich onderdrukt en niet gewaardeerd door haar populaire geliefde; ze verlangt ernaar echt gezien te worden. Een jonge zakenvrouw probeert een grote sprong te maken in haar bedrijf, en een nog grotere sprong in haar liefdesleven. Een machtige Ghanese afgevaardigde wordt gedwongen te kiezen tussen de principes van haar familie of het volgen van haar hart. Of ze nu bevangen raken door de passie van liefde op het eerste gezicht, of zich realiseren dat eigenliefde belangrijker is: de personages in deze kleurrijke verhalen proberen ieder voor zich te begrijpen waarom de liefde hen zo in haar greep houdt. Door op een speelse manier te wisselen tussen verschillende perspectieven, continenten en historische periodes viert Liefde in kleur de romantiek in al haar verschijningsvormen. Bolu Babalola heeft de mooiste liefdesverhalen uit de wereldgeschiedenis en de mythologie verzameld en ze levendig en met veel opvallende details herschreven.

ISBN: 9789083171401

Pagina’s: 256

Je shopt ‘m hier

Ik ben dol op liefdesverhalen! Dit boek lijkt me dan ook uitermate geschikt om bij weg te zwijmelen.

Het varken dat ik gegeten heb – Wicher K. Elsinga (1 december 2021)

Op het moment dat Adriaan van Putten Paderborn te horen krijgt dat hij een terminale vorm van kanker heeft, kijkt hij terug op zijn leven vol misstappen, overspel en moord. Hij beseft dat hij geen van zijn fouten goed kan maken. Hij kan wel verantwoording afleggen naar zijn kinderen.

De tekst in dit boek is een authentieke, maar geen letterlijke, weergave van de tekst zoals deze door Adriaan van Putten Paderborn is ingesproken gedurende de eerste weken van mei 2019.

Adriaan van Putten Paderborn heeft mij benaderd om deze tapes met ingesproken teksten om te zetten naar een geschikte schriftelijke weergave ervan. Dit heb ik naar mijn beste eer en geweten gedaan.

ISBN: 9789464482171

Pagina’s: 256

Je koopt ‘m hier

Misschien niet de vrolijkste uit de lijst, maar hij lijkt me wel heel mooi en intrigerend.

Stille Nacht – Noortje Brink (3 december 2021)

In de kerstthriller Stille nacht van Noortje Brink gaat Karlijn een paar nachten naar Londen met haar vriend Sven om te genieten van de kerstsfeer in de wereldstad. Ze heeft een zware tijd achter de rug: sinds haar ex haar in de steek liet draagt ze de zorg voor haar dochtertje alleen en ook haar werk in een tbs-kliniek vraagt veel van haar. Na haar scheiding kreeg ze een burn-out, waar ze maandenlang last van had, en had ze constant het gevoel dat iemand haar in de gaten hield. Gelukkig gaat het nu alweer een tijdje beter. Maar toch… Als Sven haar verrast met een citytrip naar Londen voelt ze zich overvallen, maar verliefd als ze is, gaat ze mee. Te midden van alle kerstdecoraties in de Britse hoofdstad komen haar oude angsten echter in alle hevigheid terug. Wat als die onrustige gevoelens uit het verleden haar blijven teisteren, wat als er meer achter schuilt?

ISBN: 9789047206590

Oei, deze klinkt spannend! Ik ben benieuwd naar Karlijn haar angsten en wat er achter kan schuilen… sowieso, Londen en kerst is een goede combinatie!

Dromen van jou – Dani Atkins (14 december 2021)

Beth en Izzy kennen elkaar niet, maar vandaag ontdekken ze dat sinds die ene dag acht jaar geleden hun levens onherroepelijk met elkaar verbonden zijn…

Beth Brandon heeft eindelijk de bloemisterij waar ze al haar hele leven van droomt, maar zelfs dát kan haar zenuwen niet bedwingen: vandaag gaat ze iets delen met haar man dat haar hele leven zal veranderen.
Izzy Vaughan dacht dat zij en haar man samen oud zouden worden, maar ze lijken de laatste tijd steeds meer uit elkaar te groeien. Ze houden allebei zielsveel van hun zoontje Noah, maar is dat genoeg om hun huwelijk te redden?
Acht jaar geleden is deze twee vrouwen iets overkomen. Nu blijkt dat dankzij die ene dag acht jaar geleden hun levens nooit meer hetzelfde zullen zijn…

ISBN: 9789026153259

Pagina’s: 384

Je shopt ‘m hier

Hoe intrigerend klinkt dit boek? Ik ben zó ontzettend benieuwd naar Beth en Izzy hun ontdekking…

Londen & Seattle – Alexandria Bellefleur (21 december 2021)

De hopeloze romanticus en de vrouw die niet in liefde gelooft zijn de hoofdpersonen in ‘Londen & Seattle’, een heerlijke LGBTQ+-romcom van Alexandria Bellefleur, de auteur van ‘Elle & Darcy’.

‘Londen & Seattle’ van Alexandria Bellefleur gaat over Brendon, die volledig gelooft in de liefde. Hij heeft een datingapp gebouwd en is ervan overtuigd dat de ware ergens rondloopt, ook al heeft hij haar nog niet ontmoet. Of toch wel? Als de beste vriendin van zijn zus onverwacht naar Seattle komt, maakt zijn hart een sprongetje. Hij was als jongen al verliefd op Annie. Annie daarentegen is niet op zoek naar liefde. Na verschillende slechte ervaringen gelooft ze er niet meer in. Het enige probleem is dat ze zich tot Brendon aangetrokken voelt. Heel erg zelfs.’Londen & Seattle’ van Alexandria Bellefleur is het tweede deel in de Written in the stars-serie en de opvolger van ‘Elle & Darcy’.

ISBN: 9789020543582

Pagina’s: 352

Je shopt ‘m hier

Dit is misschien wel mijn favoriet uit de hele lijst! Heerlijk zoetsappig en ook de cover ziet er prachtig uit.