Nieuw bij The Body Shop zijn de Shea shampoo en conditioner. Mijn favoriete lijn was altijd al de shea lijn aangezien deze mijn huid heerlijk voedt. Of ik de lijn net zo geschikt vind voor mijn haar, lees je in deze review.

De Shea Intense Repair Shampoo en Shea Intense Repair Conditioner zijn beide gemaakt voor droog tot zeer droog haar dat snel breekt. Ook zijn beide producten vegan en uiteraard (zoals alles van The Body Shop) dierproefvrij.

Vertroetel droog haar en breekbare lokken met onze allerbeste Shea Intense Repair Shampoo ooit.

Hij draagt nu het keurmerk van The Vegan Society en bestaat voor 92% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zoals met de hand bereide Community Fair Trade-sheaboter uit Ghana. Het weldadig rijke goedje helpt het haar sterker te maken en zorgt ervoor dat het minder snel breekt.* Bovendien hydrateert het droge lokken, zodat die gezonder, frisser en verzorgder aanvoelen.*

The Body Shop

Verwen droog haar en breekbare lokken met onze allerbeste Shea Intense Repair Conditioner ooit.

Hij draagt nu het keurmerk van The Vegan Society en bestaat voor 96% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zoals met de hand bereide Community Fair Trade-sheaboter uit Ghana. Het weldadig rijke goedje helpt het haar sterker te maken en zorgt ervoor dat het minder snel breekt.* Bovendien hydrateert het droge lokken, zodat die gezonder en verzorgder aanvoelen en handelbaarder worden.*

The Body Shop

Beide producten zitten in flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic. Een deel daarvan is zelfs Community Fair Trade-gerecycled plastic, dat in de Indiase stad Bengaluru op straat wordt verzameld. Toch weer een pluspuntje!

De shampoo kost €8,00 voor 250 ml.

De conditioner kost €8,00 voor 250ml.

De shampoo

Wat ruikt deze shampoo lekker! Ik ben fan van de shea geur en deze heerlijke geur zit uiteraard verwerkt in deze shampoo. Ook maakt ‘ie mijn haar goed schoon en laat ‘ie het zacht achter. Ik ben fan!

Gebruiksaanwijzing volgens The Body Shop:

  1. Maak je haar nat.
  2. Knijp een handvol shampoo uit de fles.
  3. Masseer dat in je haar, van de wortels tot de punten.
  4. Spoel je haar uit en gebruik dan onze Shea Intense Repair Conditioner.

Ikzelf was niet dagelijks mijn punten mee want deze worden simpelweg niet zo vet. Ik was enkel het haar op mijn hoofdhuid, mijn punten was ik met de conditioner.

De conditioner

Ook deze ruikt goddelijk 🙂 Hij ruikt net wat sterker dan de shampoo en dat vind ik wel fijn.

Gebruiksaanwijzing volgens The Body Shop:

  1. Knijp een handvol conditioner uit de fles.
  2. Masseer dit zachtjes in je haar, van de wortels tot de punten, en over je hoofdhuid.
  3. Kam je haar met onze Detangling Comb.
  4. Laat het twee minuutjes intrekken.
  5. Goed uitspoelen.

Ik heb mijn haar gekamd met een andere kam (niet die van The Body Shop) en ook heb ik de conditioner enkel in mijn punten aangebracht en niet helemaal op mijn hoofdhuid, ik heb namelijk altijd het idee dat mijn haar daar gewoon te snel weer vet van wordt. De conditioner werkt naar mijn idee dan nog meer dan prima, mijn haar voelt super zacht aan, is goed doorkambaar en ruikt heerlijk naar shea. Top!