Haken is één van mijn grootste hobby’s. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en zeker haken vind ik heerlijk. Een leuk patroon volgen en vervolgens een mooi eindresultaat hebben, enkel gemaakt van wat garen en met behulp van een haaknaald. In december heb ik niet ontzettend veel gehaakt, maar de dingen die ik heb gehaakt vind ik wel ontzettend leuk geworden! Kijk mee.

Allereerst dit ‘project’. Een project was het zeker, wát een werk was dit eekhoorntje! Het bleek nog een heel karwei met het hoofdje en ook de staart was niet heel makkelijk. Ik heb het werkje vaak weggelegd en vond het niet heel lekker ‘doorhaken’. Maar ik haakte het voor een cadeautje dus het moest en zou afkomen en dat is gelukt 🙂 Uiteindelijk vind ik hem ontzettend leuk geworden.

Gebruikte spullen:

 • Haaknaald 2.5
 • Roestkleurig garen (ik gebruikte Schachenmayr Catania) 60 gram
 • Crèmekleurig garen (ik gebruikte Schachenmayr Catania) 20 gram
 • 2 oogjes
 • Vulling
 • Heel veel tijd en geduld 🙂

Dit gratis patroon vind je hier.

Dit lieve olifantje haakte ik begin december. Het is een gemakkelijk projectje dat elke haakster denk ik wel kent. Ik zette ‘m vast op een houten ring om er een bijtring van te maken waar een baby mee kan spelen. Ik haakte hem in het lichtroze aangezien het een cadeautje was voor een meisje.

Gebruikte spullen:

 • Haaknaald 2.5
 • Lichtroze garen (ik gebruikte Schachenmayr Catania) 25 gram
 • Een klein beetje vulling
 • Houten ring
 • Een beetje tijd en een beetje geduld

Het gratis patroon vind je hier.

Dan als laatste een project waar ik nog mee bezig ben. Hier zal ik ook nog wel even zoet mee zijn ;). Het is de HeartsXXL mandala in de kleur bottle. Ik ben op het moment bij ronde 21 van de 45 (en de rondes worden natuurlijk steeds groter), dus ik zit nog wel even. Ik vind het tot nu toe een ontzettend mooi werkje en ik kan niet wachten tot ‘ie hier aan de muur hangt. Ik hoop in januari een stuk verder te komen en dan weer een mooie update te kunnen schrijven.

Benodigde spullen:

 • 5 bollen Yarn and Colors (ik gebruik de kleur bottle, een mooie donkergroene kleur)
 • twee metalen ringen van 35 en 60 cm
 • 40 kralen van 10 mm
 • 30 kralen van 12 mm

Het patroon is een kooppatroon van HeartsXXL en deze vind je hier. (Te koop in heel veel kleuren)