Op het moment zijn ze niet meer weg te denken: de Jade Roller. Twee stenen aan een roller die je over je gezicht heen beweegt. Als een soort “massage”. Vandaag leg ik precies uit wat zo’n roller nou doet, waar ‘ie goed voor is en waar hij van gemaakt is. Kijk mee!

Waar is hij van gemaakt?

Een Jade Roller is over het algemeen gemaakt van jade (de steen) of andere steensoorten. Er zijn veel nepperds in omloop en de prijzen variëren van 3 tot zo’n 75 euro. Ook als je roller niet gemaakt is van echte jade maar van een andere steen, kan je hem nog steeds gebruiken. De heilzame werking van de roller verdwijnt dan wel (als je al gelooft in krachten van edelstenen), maar voor je skincare routine kan je hem nog prima gebruiken!

Wat kan je er mee doen?

De Jade Roller is handig voor je skincare routine. Je kan er je moisturiser of serum mee aanbrengen. Of je kan hem in de ochtend gebruiken om je puffy gezicht minder puffy te maken. De meeste rollers (zeker de rollers gemaakt van echte jade) voelen koel aan. Door de roller over je gezicht te rollen, geef je je gezicht een mini massage. Ideaal voor de bloedsomloop en dus om de puffyness van je gezicht weg te halen.

Hoe gebruik ik een jade roller?

Jade Rollers worden al heel wat jaren gebruikt. De bedoeling is om het vocht in je gezicht “eruit” te duwen, dus vanuit het midden van je gezicht duw je het vocht richting je slaap/oor.

  1. Begin bij het midden van je kin. Rol omhoog naar je oor.
  2. Beweeg de roller vanaf de zijkant van je mond en rol wederom naar je oor.
  3. Beweeg vanaf de zijkant van je neus tot aan je oor.
  4. Rol hem onder je oog, horizontaal naar je slaap toe.
  5. Rol hem óver je ooglid (je kan hiervoor de kleine kant gebruiken) naar je slaap toe.
  6. Voor je voorhoofd: rol hem vanaf je wenkbrauw omhoog naar je haarlijn.
  7. Herhaal aan de andere kant van je gezicht.

Ik vind het persoonlijk vooral fijn om de koele roller op mijn gezicht te voelen ’s ochtends. Ik heb niet het idee dat zo’n roller liters vocht wegtrekt uit mijn gezicht, ik voel me vooral frisser na het rollen. Wat ik ook fijn vind, is om hem te gebruiken tijdens een sheet mask. Dan masseer ik het masker echt ‘in’ mijn huid, wat ik enorm fijn vind voelen.