In de adventskalender van The Body Shop zat een konjac spons. Ik had er nog nooit van gehoord en besloot op onderzoek uit te gaan… want wat kon ik in hemelsnaam met dit zwarte sponsje? Wat blijkt… je kan er een hele hoop mee doen!

Duurzaam

Een konjac spons is ontzettend duurzaam. Het is een spons gemaakt van de konjac plant (een plant die ergens in Azië groeit). De spons vindt daar dan ook zijn oorsprong. De spons is eigenlijk gewoon gedroogde plant. De spons wordt ook echt hard wanneer je hem op laat drogen en droogt helemaal ‘in’.

Kleur

De konjac spons kan verschillende kleuren hebben. De spons van The Body Shop is zwart/grijs, wat betekent dat er houtskool aan toegevoegd is als actief ingrediënt. Een lichtgroene spons betekent groene thee als actief ingrediënt en een rode spons kan rode klei betekenen. Er zijn ontzettend veel opties!

Gebruik

Voordat je de spons kan gebruiken, maak je hem nat in warm water. Zo’n droge spons is namelijk een enorm hard blok welke je niet graag over je gezicht heen beweegt. Wanneer je de spons nat maakt, wordt het een zachtere spons.

Gebruiksaanwijzing

1.Laat de spons ongeveer 10 tot 20 minuten weken in water als het de eerste keer is dat je hem gebruikt, tot hij is uitgezet en zacht geworden.

2. Knijp in de spons om overtollig water te verwijderen.

3. Wrijf de spons zachtjes over je huid met ronddraaiende bewegingen.

Gebruiksaanwijzing volgens The Body Shop

Wanneer de spons zacht is, beweeg je hem over je gezicht met ronddraaiende bewegingen. Dit kan je twee keer per dag doen voor optimaal resultaat. Je kan hem gebruiken met water of met je favoriete face wash. Ook zonder face wash is de spons werkzaam, maar met face wash reinig je je huid nog een beetje extra.

Bij mij werd de spons na 10 seconden al super zacht en kon ik hem daarna meteen gebruiken. Ik was helemaal in shock van hoe zacht de spons wel niet wordt! Het voelt echt heerlijk aan en is super zacht voor je gezicht. Ik ben fan van deze konjacspons!

Na gebruik

Na gebruik van de spons, spoel je hem nog één keer uit en knijp je nogmaals het overtollige water eruit. Vervolgens hang je hem op (er zit een touwtje door de spons heen) zodat hij in kan drogen. Laat hem niet liggen, dan kan ‘ie niet goed drogen.

Je kan de spons zo’n twee maanden gebruiken. Daarna is ‘ie wel aan vervanging toe, het is en blijft natuurlijk een organisch product. Als je hem weggooit, kan je hem gewoon bij het groene afval weggooien. Super zero waste!