Wie geblondeerd haar heeft, zal de struggles van droge, doffe punten wel herkennen. In dit blog deel ik een aantal tips om geblondeerd haar zo verzorgd mogelijk te houden. Ik heb zelf heel lang mijn hele haar geblondeerd en heb toen vooral geleerd hoe ik het niet moet verzorgen. Op het moment heb ik enkel geblondeerde highlights in mijn haren, maar die verzorg ik nu wel een stuk beter ๐Ÿ™‚

Tip 1 – Gebruik een goede zilvershampoo

De meeste blondines weten natuurlijk wel dat zilvershampoo een musthave is voor geblondeerd haar. Zilvershampoo houdt het haar koel van kleur en gaat gele tinten tegen. Super handig!

Tip 2 – Was je haar niet al te warm

Wanneer ik mijn haar uitspoel, doe ik dit met niet al te warm water. Geblondeerd haar is al droger van zichzelf en te warm water droogt het haar alleen maar meer uit.

Tip 3 – Gebruik een haarmasker

Zelf was ik mijn haar twee keer per week met een haarmasker. Dit doe ik dan enkel in mijn punten. Dit masker (RE.STORE van Kevin Murphy) werd mij aangeraden door de kapper en ik ben zeker niet ontevreden. Mijn punten zijn super zacht en glanzen mooi! ๐Ÿ™‚

Tip 4 – Gebruik een olie

Na het douchen smeer ik een haarolie in mijn punten. Dat houdt de punten extra zacht en daardoor kan ik ze goed doorborstelen!

Tip 5 – Laat je haar drogen

Voordat ik ook maar iets doe met mijn haar, borstelen, in model brengen, etc, laat ik het eerst aan de lucht drogen. Nat haar breekt snel af en al helemaal als het geblondeerd is!

Tip 6 – Knip je haar op tijd af

Wanneer je droge punten krijgt, laat deze dan op tijd knippen! Anders blijft je haar splijten en gaat je haar steeds verder kapot. Je haar gaat dan steeds sneller in de klit en je krijgt dan echt enorme knopen. Zo erg dat je het er niet meer uit krijgt en het eruit moet laten knippen… en dan moet het nรณg korter dan alleen de dode punten eraf. Been there, done that ๐Ÿ˜‰

Heb jij nog tips voor het verzorgen van geblondeerd haar?